latinica  ћирилица
10/06/2018 |  21:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Трампови савјетници: Трудо нам је забио нож у леђа

Савјетници за трговину америчког предсједника Доналда Трампа поручили су да постоји "посебно мјесто у паклу за сваког страног лидера који води лошу дипломатију са предсједником Трампом, а потом на излазу покуша да му забије нож у леђа", преноси АП.
Џастин Трудо - Фото: AP
Џастин ТрудоФото: AP

Један од савјетника, Питер Наваро, рекао је за Фокс њуз сандеј да је управо то покушао да уради канадски премијер Џастин Трудо на крају самита Групе 7 у Канади.

Проблем је настао око тарифа на челик и алуминијум које су САД, између осталог, увеле и Канади, као и због Трудоове изјаве новинарима да су се све чланице Г7 сложиле око заједничког саопштења, наводи АП. Наваро је саопштење, из којег се Трамп повукао, назвао "социјалистичким".

Други Трампов сарадник, Лери Кудлоу, рекао је за Си-Ен-Ен да је Трудо Америци забио нож у леђа, оцјењујући да Трудо није урадио ништа корисно тиме што је рекао да Канада мора да брани свој став и да су САД одговорне за проблем са тарифама.

Кудлоу је поручио да Трамп неће дозволити канадском премијеру да га ремети пред самит са лидером Сјеверне Кореје Ким Џонг Уном.