latinica  ћирилица
11/06/2018 |  09:18 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Театар фест- Изведене све такмичарске представе

На 21. Театар фесту, посљедње такмичарске вечери, наступило је Народно позориште Сарајево, представом "Све се некако преживи осим смрти".

Шестог такмичарског дана Театар феста "Петар Кочић", наступило је Народно позориште Сарајево са представом "Све се некако преживи осим смрти", рађене по тексту Љубице Остојић, а у режији Дина Мустафића.

Представа кроз причу о једној сарајевској породици осликава друштвене проблеме са којима се сусрећу не само грађани Сарајева, већ и свих балканских градова.

Доминантни друштвени проблеми, попут незапослености, недостатка новца и времена и питања ратних ветерана, проблеми су једне сасвим обичне сарајевске породице. Сарајево и његов идентитет, изражена је димензија ове представе, а која при томе оставља простор за универзалност. Тако да се становници свих балканских градова могу лако препознати у овој представи, поготово млади који желе да напусте Балкан.

Жанровски се представа може одредити као лирска драма. Њени актери током представе, говоре поетске реченице, попут оне која се налази у наслову представе.

Театар фест ће вечерас бити свечано затворен додјелом награда. У част побједника фестивала, биће изведена представа Гледалишча Копар и Камерног театра 55. Ријеч је о предстви "Група ТНТ - Алан Форд/Повратак отписаних", у режији Кокана Младеновића.