latinica  ћирилица
11/06/2018 |  15:13 ⇒ 15:14 | Аутор: СРНА

Грујичић: Савјет министара да издвоји обећана средства за Сребреницу

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да ова локална заједница тражи да Савјет министара издвоји два милиона КМ за реализацију пројеката у овој општини, што је обећано на Инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници у новембру 2015. године.
Сребреница, Грујичић и Кошарац - Фото: СРНА
Сребреница, Грујичић и КошарацФото: СРНА

Грујичић је рекао да је на данашњем састанку са предсједавајућим Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташом Кошарцем у Сребреници, разговарао о овом питању и обећаној донацији како би се оно актуелизовало и реализовало.

"Кошарац се залаже да се у органима на нивоу БиХ ово питање ријеши и да се омогући да у Сребреници буду реализовани пројекти овим средствима. Циљ нам је да Кошарац то питање изнесе и са прецизним информацијама упозна Парламентарну скупштину", рекао је Грујичић.

Он је појаснио да је општина доставила списак 28 пројеката Савјету министара, али да није никада добила одговор да ли ће и који пројекти бити финансирани.

"Упркос нашим ургенцијама, никада нисмо добили писани траг да ли ће бити реализовани наши пројекти. Из других извора незванично сазнајемо да ти пројекти неће бити реализовани јер је ријеч о локалним путевима и пројектима за које наводно Савјет министара не издваја новац, јер они подржавају само регионалне и пројекте на нивоу БиХ", наводи Грујичић.

Он је упитао како је Савјет министара одобрио средства за ову локалну заједницу ако подржава само регионалне пројекте.

"Надамо се да ће нам Кошарац помоћи да се питање обећане помоћи за Сребреницу актуелизује на нивоу БиХ и да ће то допринијети рјешавању овог питања и реализовању одређених пројеката тим средствима", каже Грујичић.

Одговарајући на питање Срне да ли ће овај проблем бити ријешен ако СНСД након октобарских избора уђе у власт на нивоу БиХ, Кошарац је рекао да је Влада Републике Српске, предвођена кадром СНСД-а, реализовала бројне пројекте на подручју ове општине у претходном периоду и да ће, ако формира власт након избора у БиХ, одговорити захтјевима да се Сребреница у наредном периоду што брже и боље развија.