latinica  ћирилица
11/06/2018 |  15:28 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

Бијељина - промовисана "Недјеља добрих ствари"

Милош Стевановић, градски менаџер, промовисао је данас "Недјељу добрих ствари", одржавањем неколико састанака са успјешним младим људима из Бијељине , односно ученицима Гимназије "Филип Вишњић" , Удружењем грађана за промоцију образовања Рома "Отахарин" и представницима џудо клуба "Пантери".
Недјеља добрих ствари у Бијељини - Фото: РТРС
Недјеља добрих ствари у БијељиниФото: РТРС

- Жељели смо да испромовишемо нешто што је запостављено у посљедње вријеме а то је промоција добре, позитивне енергије, лијепих вијести. Из тог разлога Градска управа ову седмицу назива "Недјеља добрих ствари". Ученици Гимназије "Филип Вишњић" су дјеца због којих вриједи живјети и радити, они ће ускоро путовати у Хонг Конг на такмичења, у Петницу, на такмичења у физици, математици, биологији, њемачком језику. Дајемо пуну подршку тим младим људима, јер они су будућност нашег града и Републике Српске, рекао је Стевановић.

Директор Гимназије "Филип Вишњић" Владимир Шавија рекао је да је састанак са градским менаџером добра идеја да се промовише памет, младост, знање.

- Ови ученици овдје су само дио онога што гимназија има, што даје , врло успјешни такмичари из више предмета. Ми радимо скромно, тихо, ова дјеца не траже никакву медијску пажњу, али траже подршку, и хвала градском менаџеру што је препознао њихове жеље. Ова дјеца ће наставити да промовишу школу и наш град, рекао је Шавија.

Драган Марковић ученик 3. разреда Гимназије "Филип Вишњић" врло успјешно учествује на такмичењима из физике и математике.

- Ове године сам остварио прво мјесто на републичком такмичењу из физике , пласирао се на Европску олимпијаду из физике. Хвала градском менаџеру и градској управи што се труди на промоцији лијепих ствари у нашем граду, науке коју ми у гимназији изузетно цијенимо, рекао је Марковић.

Д. Глишић/РТРС