latinica  ћирилица
11/06/2018 |  16:12 | Аутор: СРНА

Педесетак малишана са Космета у суботу стиже у Приједор

Ученици приједорске Основне школе "Бранко Ћопић" узраста од четвртог до осмог разреда дочекаће педесетак вршњака са Косова и Метохије који у суботу, 16. јуна, стижу седмодневну посјету Приједору.
Дјеца с Космета (архив) - Фото: РТРС
Дјеца с Космета (архив)Фото: РТРС

Директор ове школе Сања Муњиза је потврдила Срни да је ово други пут да су ученици ове школе домаћини организованој групи дјеце која у оквиру пројекта "Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" долазе у више градова Републике Српске, међу којиме је и Приједор.

"Интересовање дјеце и њихових родитеља је било велико и масовно су се одазвали позиву школе да угосте малишане са Косова и Метохије, којима током седмодневног боравка у Приједору желе пружити гостопримство у својим домовима", навела је Муњиза.

Она је потврдила да је ријеч о 48 малишана, углавном из Косовске Митровице, Зубиног Потока и Ораховца који ће током боравка у Приједору посјетити и Доњу Градину, легендарну планину Козару, знаменитости самог града и у биоскопу присуствовати пројекцији једног дјечијег филма из колекције приједорског Центра за приказивање филмова.

"За дјецу ће у понедјељак бити организован пријем код градоначелника, што је већ постала традиција гдје ће им бити уручени и пригодни поклони", рекла је Муњиза.

Долазак дјеце са Косова и Метохије очекује се у вечерњим часовима.

У оквиру пројекта "Спојимо српску дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", Српска ће у 19 градова и општина угостити 900 дјеце са Косова и Метохије од 16. до 23. јуна.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је раније да је, рачунајући и овогодишњи долазак, Републику Српску посјетило око 3.400 дјеце са више од 300 наставника и професора са Косова и Метохије.