latinica  ћирилица
11/06/2018 |  16:15 ⇒ 17:37 | Аутор: СРНА

Шест медаља за најмлађе атлетичаре из Сокоца

На завршном колу "Дјечије атлетске квики лиге" у Сарајеву дјеца из Сокоца освојила су укупно шест медаља у овом јединственом регионалном спортском пројекту.
Соколац - атлетика - Фото: СРНА
Соколац - атлетикаФото: СРНА

Атлетичарка соколачког "Гласинца" Горана Цвијетић водила је школу атлетике за узраст дјеце од шест до 12 година, у оквиру овог пројекта Атлетског клуба "Нови Град Сарајево".

"Ана Ећимовић и Андреа Поповић су побиједиле у својим категоријама, а Кристина Реновица, Лука Кезуновић и Ђорђе Форцан су освојили сребрне медаље, док је Марко Мемедовић био трећи", рекла је Цвијетићева Срни.

Она је нагласила да су сви најмлађи атлетичари завршили полигон, који је и најзахтјевнија дисциплина у овом пројекту и освојили медаље за учешће, док су побједници по категоријама добили побједничке мадаље.

Циљ пројекта је окупљање дјеце да кроз прилагођене дисциплине открију своје таленте за спорт, пружи им нове могућности за које до сада нису имали прилику и провјере свој правилан развој у важном периоду одрастања.

Према њеном мишљењу, још једна позитивна страна овог пројекта је та што ће дјеца кроз протокол бити тестирана, анализирани њихови резултати и утврђен потенцијал сваког од учесника у пројекту.

Цвијетићева је изјавила да се кроз пројекат, између осталог, нуди могућност да се мјерењима и тестирањем могу открити евентуалне антрополошке, моторичке и функционалне аномалије, те да се благовремено може почети са адекватним програмима за њихово отклањање или ублажавање.

Према календару "Дјечије атлетске квики лиге", након шест кола, финално такмичење одржано је јуче у Сарајеву.