latinica  ћирилица
13/06/2018 |  09:11 ⇒ 09:13 | Аутор: sputniknews.com

Трамп: Ким је забаван и врло паметан момак

Предсједник САД Доналд Трамп је изјавио да је одмах успоставио добар однос са сјевернокорејским лидером Ким Џонг Уном на састанку у Сингапуру.
Доналд Трамп и Ким Џонг Ун - Фото: AP
Доналд Трамп и Ким Џонг УнФото: AP

- Од самог почетка смо се одлично разумјели... Ми смо почели да говоримо да је потребна денуклеаризација земље, и он је то разумио, с тим није спорио - рекао је Трамп у интервјуу телевизији Фокс њуз.

- Он је јак момак. Људи ме питају, какав је. Он има добар карактер, забаван је и врло врло паметан, одличан преговарач. Он је момак који мисли врло стратешки - додао је предсједник САД, говорећи о Ким Џонг Уну.

У исто вријеме, Трамп је навео да неће престати са оштрим изјавама на рачун Ким Џонг Уна, јер без њих, према његовим ријечима, не би било ни преговора са Сјеверном Корејом.

- Мислим да без те реторике не бисмо били овдје. Нисам то радио са задовољством, али није било избора - изјавио је шеф Бијеле куће.

Ким: Трамп ме је разумио

Лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун је током разговора са предсједником САД Доналдом Трампом изјавио да је неопходно да Сјеверна Кореја и САД хитно прекину са "иритирајућим и непријатељским војним акцијама једна против друге" саопштила је национална новинска агенција Сјеверне Кореје КЦНА.

Ким је на састанку у уторак рекао да би Пјонгјанг и Вашингтон требало да престану са провоцирањем и да предузму правне, институционалне кораке како би то и обезбиједили, преноси Ројтерс.

У извјештају сјевернокорејске агенције наводи се да је Ким рекао да Трамп то "разумије" и да је обећао да ће обуставити војне вјежбе САД и Јужне Кореје током трајања преговора са Сјеверном Корејом.