latinica  ћирилица
13/06/2018 |  09:33 ⇒ 13:38 | Аутор: РТРС

Роби Вилијамс отвара Свјетско првенство

Енглески пјевач ће пјевати у Москви двије године након што су руски медији писали да му треба забранити да наступа у њиховој земљи.
Роби Вилијамс  (Фото:espreso.rs/ DRAGAN UDOVIČIĆ) -
Роби Вилијамс (Фото:espreso.rs/ DRAGAN UDOVIČIĆ)

Роби Вилијамс биће главни извођач на церемонији отварања која се одржава на стадиону Лужњики у Москви, а наступиће заједно са руским сопраном Аидом Гарифулином пола сата прије почетка прве утакмице.

Неспоразуми са руским медијима су настали након Робијеве пјесме "Party Like А Russian", у којој је говорио о руској елити која се проводи по огромним јахтама и купује аутократе, те унајамљују силеџије који рјешавају њихове међусобне чарке.

Руски медији критиковали су пјесму као "увредљиву" и пуну стереотипа, док су поједини медији предвиђали да пјевач више никада неће наступити у Русији.

- Нико од људи који желе да га чују не жели да заврши у његовој шали. То је шала о "новим Русима" - пишу медији.

Ипак, чини се да се бура стишава.

Четрдесетчетврогодишњи пјевач ће сутра наступити пред руским предсједником Владимиром Путином. Бразилски фудбалер Роналдо ће такође учествовати на церемонији отварања која ће се преносити уживо широм свијета.

Након церемоније отварања слиједи прва утакмица такмичења - играју Русија и Саудијска Арабија.

- Јако сам срећан и узбуђен због повратка у Русију и овако јединственог наступа - рекао је Роби Вилијамс.

Наступ на отварању Свјетског првенства назива оствареним сном.

- Урадио сам много у досадашњој каријери, али наступити пред 80 хиљада људи на фудбалском стадиону и пред милионима људима испред малих екрана широм свијета је мој дјечачки сан - открива пјевач.

Фудбалски тим Робија Вилијамса побиједио је на овогодишњем добротворном турниру у Манчестеру. Добротворни турнир који прикупља новац за УНИЦЕФ, постоји од 2006. године и до данас је прикупљено више од 24 милиона фунти за дјецу обољелу од рака широм свијета.