latinica  ћирилица
13/06/2018 |  11:20 ⇒ 13:37 | Аутор: РТРС

Сутра почиње 21. Мундијал у Русији

У Русији сутра почиње 21. Свјетско првенство у фудбалу. У првом сусрету, састаће се домаћин и селекција Саудијске Арабије. Фудбалери Србије се у Светлогорску спремају за мундијалску премијеру против Костарике.

Фудбалска репрезенатција Србије синоћ је у Светлогорску одрадила и други тренинг.

Њему нису присуствовали Александар Митровић и Адем Љајић, који су због лакших повреда одвојено радили од екипе, али требали би бити спремни за Костарику. Играчи су били подијељени у двије екипе, а играло се на четири гола.

Један тим предводили су Коларов и Костић, други Матић и Ивановић.

Селектор Младен Крстајић дјелио је савјете, правио тактику за старт првенства, док су се фудбалери трудили да његове замисли спроведу у дјело.

Светлогорск није велики. У то су се увијерили и репрезентативци Србије Сергеј Милинковић Савић и Немања Радоњић који су жељели да се прошетају градићем на обали мора, занимљиво у пратњи човјека из обезбјеђења.

Нема дилеме да ће локално становништво у Калињинградској области срцем бити уз Србију. Бранислава Ивановића, дочекало је пријатно изненађење. На једној фасади освануо је мурал са његовим ликом. Бане је велика звијезда у Русији.

Противник Србије на старту Мундијала, селекција Костарике, синоћ је допутовала у Санкт Петербург, гдје ће им бити и база током трајања Мундијала. У луксузном хотелу у којем ће бити смјештени, Јужноамериканцима је приређен традиционални дочек, уз хљеб, со и народну музику.