latinica  ћирилица
13/06/2018 |  12:43 | Аутор: СРНА

Српска и аустријска полиција хапсе дилере

Припадници МУП-а Србије су, у сарадњи са полицијом Аустрије, ухапсили 13 особа и заплијенили око 1,5 килограма хероина, 22 килограма парацетамола, мању количину кокаина и марихуане, као и пиштољ и 20.300 евра.
Хероин (илустрација) -
Хероин (илустрација)

Осумњичени су ухапшени на територији Србије и Аустрије од јануара до данас, а сумњиче се да су у дужем временском периоду набављали и дистрибуисали наркотике на територији Србије и у земље ЕУ, саопштено је из МУП-а Србије.

Десет особа је ухапшено на територији Аустрије, док је троје организатора ове криминалне групе ухапшено у Србији.

Захваљујући доброј међународној сарадњи српске и аустријске полиције ухапшено је седам лица из Београда, три из Шапца, те по једно из Врбаса, Ђаковице и Смедерева. Ухапшена лица су старости од 18 до 31 годину.

Осумњичени који су ухапшени у Србији ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду, због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела.

Они се сумњиче за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога и недозвољени производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.