latinica  ћирилица
13/06/2018 |  15:43 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

РиТЕ Угљевик потпсао уговоре о стипендирању 90 ученика и студената

Уговори о стипендирању 90 студената и ученика потписани су у Руднику и термоелектрани Угљевик. Стипендије су добили студенти првог и другог циклуса студија, као и ученици генерација основних и средњих школа.

 За ученика другог разреда електротехничке школе Игора Рикића, сина преминулог радника Рудника и термоелектране Угљевик, стипендија ће пуно значити, с обзиром на то да живи у скромним условима.

"Тренутно немамо никаквих примања у кући, живим са млађим братом и мајком и ова стипендија ће добро доћи", каже Рикић.

Студенти истичу да им стипендије у великој мјери растерећују кућни буџет, а жеља већине стипендиста је запослење у предузећу које им помаже да успјешно заврше факултет.

"Надам се да ћу ја једног дана радити у овом предузећу, то би ми била жеља. Наравно плата доста тога значи, поготову кад само отац у породици има примања", прича студентица Сања Ђукановић.

Потписано је 90 стипендија. Из Рудника и Термоелектране подсјећају да је ово континуирана подршка младима, али не и једина.

"Сваке године овдје прими8мо велики број свршених студената. Омогућили смо им да се стручно оспособљавају, да положе приправнички испит, да неке од њих, у зависности од образовних профила који су нам заиста неопходни, задржимо и ангажујемо на основу уговора о раду", каже Ђорђе Поповић, генерални директор Рудинка и Термоелектране Угљевик.

Рудник и Термоелектрана стипендира преко 200 студената и средњошколаца.