latinica  ћирилица
13/06/2018 |  15:44 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Начелник општине Теслић признао да више нема скупштинску већину

Милан Миличевић, начелник општине Теслић, недавне смјене у Дому здравља и начелника Одјељења за просторно уређење, сматра незаконитим. Ипак, данас је признао да више нема скупштинску већину.

Одборници теслићког СДС-а нису дио новоформиране скупштинске већине. Ово је потврдио начелник општине и предсједник Општинског одбора СДС-а Милан Миличевић.

"Током посљедње двије сједнице, без обзира ко шта причао, било је јасно, да начелник општине, односно ја, у овом моменту нема скупштинску већину. Скупштинска већина је сада новоформирана", рекао је Миличевић.

Ако Миличевић мисли да нема већину, то је онда искључиво његова одлука, а не одлука ПДП-а, поручио је Радојица Тодић, шеф Клуба одборника ове странке у Теслићу.

"Све странке из постојеће скупштинске већине су на једној страни. СДС ако мисли да није у већини то је стриктно њихова одлука, а не нас осталих", истакао је Тодић.

У СНСД-у кажу да начелник има подршку само дијела одборника СДС-а и одборника СДА. Ипак, о новој скупштинској већини још нису разговарали.

Мишо Стојановић, шеф Клуба одборника СНСД-а у СО Теслић, каже да ће до сљедеће сједнице скупштине сигурно бити одређених разговора.

"Ако одлучимо да тако треба да урадимо, да се створи нова скупштинска већина, ми ћемо то и урадити", нагласио је.

У општинској управи тврде да ће овакав развој догађаја успорити пројекте који се требају реализовати, као  што су пројекти изградње локалне путне мреже, водоводне мреже, канализационе и регулације корита Велике Усоре.

Стојановић додаје да је то спин који СДС покушава да направи.

" Мислим да нико од одборника не би гласао нити против изградње путева, нити било чега што је у интересу грађана", каже он.

У међувремену, Миличевић тврди да га не би изненадио ни опозив. Каже да ће подузети све законске норме и прописе како би се одлуке скупштине о смјенама СДС-ових функционера изузеле од извршења до коначних судских пресуда.

Младен Кованушић и Никола Стокић, разрјешени функционери, тврде да су свој рад савјесно обављали. У СНСД-у овакве тврдње одбацују и најављују да се са смјенама оних који посао не обављају савјесно у Теслићу неће стати.