latinica  ћирилица
13/06/2018 |  18:00 ⇒ 22:38 | Аутор: РТРС

Шаровић најавио нове протесте и блокаде?

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирко Шаровић данас је коментарисао поскупљење горива и блокаде на путевима тим поводом, те том приликом рекао да "не треба да будемо изненађени ако грађани буду реаговали и на нека друга друштвена питања".
Мирко Шаровић - Фото: СРНА
Мирко ШаровићФото: СРНА

Шаровић сматра да је веома важно да су се, не само медији, него и грађани заинтересовали за све шта се дешава јер се то тиче и њих.

"Сада постоји јавно мњење и грађани који више нису равнодушни према ономе што се дешава у БиХ, не само када је ријеч о цијени горива, него и много тога другог. Не треба да будемо изненађени ако грађани буду реаговали и на нека друга друштвена питања која заокупљају њихову пажњу", нагласио је Шаровић.

Говорећи о цијенама горива он је рекао да постоји могућност да владе Републике Српске и Федерације БиХ, на приједлог ресорних министарстава, ограниче цијену нафте и нафтних деривата.

"Из најава у протеклих дан-два видимо да је то могуће. То је показатељ да се може утицати на цијену нафте и нафтних деривата. Сигурно да постоје резерве за смањење цијена горива. Колико ће то да буде не знам, али у сваком случају мислим да је то добар почетак", изјавио је Шаровић новинарима у Сарајеву.

Посљедњих дана на неколико локација у Републици Српској и Федерацији блокиран је саобраћај због поскупљења горива.

Грађани који раде блокаду истичу да се окупљају спонтано и да је то протест због високих цијена горива.

Међутим, блокаде организују углавном страначки активисти из опозиционих странака.

У Бањалуци је тако међу онима који су организовали блокаде био Драшко Станивуковић, одборник ПДП-а у Градској скупштини Бањалуке.

У Мостару се догодило да је је магистрални пут М-17 блокирао Амер Бекан, предсједник Прве странке Босне и Херцеговине из Сарајева, те неколицина чланова СББ-а и то са скупоцјеним аутомобилима који вриједе десетине хиљада марака.

Извор: Топ Портал