latinica  ћирилица
14/06/2018 |  10:25 ⇒ 12:56 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Влада разговара са дистрибутерима о појефтињењу горива

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да представници Владе разговарају са дистрибутерима нафте и нафтних деривата у Српској како би на њих утицали да снизе цијене горива.

- Могли сте видјети да су такву опредијељеност показали и дистрибутери у Федерацији БиХ и Српској и један договор је већ постигнут јуче - рекла је Цвијановићева и додала да није реално да свако поставља захтјеве о цијени горива.

Цвијановићева је нагласила да је задатак Владе да утврди кад и како може поступати у складу са законом, али да за све друге активности дијалог треба да се води са свима који могу да обаве посао.

- Гориво јесте скупо и никоме није мило да су цијене повећане, али, сјећате се периода прије неколико година када је та цијене горива била виша него сада, па нисмо имали овакву ситуацију и блокаде саобраћаја - рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Цвијановићева је нагласила да ће бити санкционисани сви који блокирају живот грађанима, који, такође, не воле што је гориво поскупјело, али не желе ни да буду блокирани.

- Такво понашање се не може толерисати. Имали смо ружне слике претходних дана. То нису слике које желе грађани ни Бањалуке ни Републике Српске. Грађани желе да институције раде свој посао и интервенишу гдје год је могуће да би услови живота били лакши - навела је Цвијановићева.

Она је поновила да Влада интервенише тако што договара снижавање цијена, али и истакла да у овој ситуацији сви морају бити реални.

- С друге стране, нико не смије блокирати нормалан живот и функционисање ни града, ни било којег човјека само зато што је то одлучио - поручила је Цвијановићева.