X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
14/06/2018 |  14:28 ⇒ 15:25 | Извор: Б92

Кољин нови спот најављује албум "4 Прста" (ВИДЕО)

Свестрани умјетник Никола Пејаковић Коља објавио је сингл и спот "Сваку ноћ је исти мрак", као најаву новог албума "4 Прста", који ће почетком љета објавити кућа Лонг Плеј.
Никола Пејаковић Коља (Фото:Marijana Janković) -
Никола Пејаковић Коља (Фото:Marijana Janković)

- Времена се мијењају, али проблеми остају исти. И увијек су исти. Мрак је увијек мрак, зло је увијек зло. Пред нама увијек иста одлука - или вјера или вечера. Остало су нијансе... - каже Коља о пјесми "Сваку ноћ је исти мрак".

Спот је у режији Петра Пашића прошле године снимљен у хотелу Бристол у Београду, јер је, објашњава Коља, "задржао изглед и шмек неког прошлог времена, има патину и визуелно је био занимљив".

"Сваку ноћ је исти мрак" је једна од само двије пјесме на новом албуму на којима свира познати Кољин пратећи бенд Гробовласници (гитара Воја Аралица, клавир Иван Алексијевић, бубањ Дејан Момчиловић, бас Никола Усановић и акустична гитара Дарио Гајић).

Осталих 17 пјесама албума "4 прста" Коља је снимио са бендом у нешто другачијој постави, а спот симболички кроз призоре ручка показује присност која је владала у односу Коље и Гробовласника.

- Па бенд је завјереничка ствар. Прича о некој врсти љубави и заједништва кроз музику. Ручак за столом, као нека породица, добра је слика и објашњава тај однос. Мој бенд више не носи име Гробовласници, нити Смак Белог Дугмета. Ово је релативно нова постава и окупљена је око новог албума који се зове - 4 Прста. Тако да би, ако би се тражило име, могли назвати Коља и 4 Прста - каже Коља.

Први наступ са новом поставом бенда Коља ће имати 22. јуна на Арсенал Фесту у Крагујевцу.