latinica  ћирилица
14/06/2018 |  19:34 | Аутор: СРНА

Брнабић: ЕУ и САД да утичу на Приштину да примијени Бриселски споразум

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Србија показала конструктивност и да је увијек спремна на разговоре са Приштином, а да од ЕУ и земаља, као што су САД, очекује да утичу на Приштину да покаже озбиљност, примијени Бриселски споразум и буде партнер са којим се може разговарати.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

"Основно је да када нешто испреговарате и потпишете, то и спроведете. Бесмислено је без тога разговарати о другим стварима", рекла је Брнабићева новинарима након састанка са амбасадорима земаља чланица ЕУ, преносе београдски медији.

Она је нагласила да је фокус данашњег састанка био напредак Србије у поглављима која се тичу владавине права, јер су она једна од најтежих и најкомплекснијих на европском путу и нагласила да сматра да је Србија на том пољу доста урадила.

Шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици рекао је говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине да ЕУ покушава да помогне пуну нормализацију односа између Приштине и Београда.

"Надамо се да ћемо ускоро имати датум за сљедећи састанак и то показује опредијељеност ЕУ и да ЕУ схвата то као веома важан елемент у преговорима Србије са ЕУ", навео је Фабрици.

Он је поручио да Бриселски споразум и све оно што је њиме договорено мора да се примијени.