latinica  ћирилица
03/07/2018 |  19:30 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Иванић: Смањен прилив миграната

У БиХ је прилив миграната смањен након дневних контрола и тренутно их има 2.500, а било их је 7.658, изјавио је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић.
Младен Иванић - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Младен ИванићФото: www.predsjednistvobih.ba

Он је рекао новинарима у Сарајеву, након сједнице Предсједништва БиХ на којој је разматрана и информација о мигрантској кризи, да је само прошле седмице 650 миграната враћено у Србију и Црну Гору.

- Предсједништво БиХ ће у најкраћем року сазвати директоре свих безбједносних агенција да се уозбиљимо у овом послу и да спријечимо прилив миграната - нагласио је Иванић.

Говорећи о активностима у процесу европских интеграција, он је навео да су оне настављене тако што је стигло 695 додатних питања.

- Питања се односе на критеријуме, радне групе треба да припреме одговоре и очекујемо да све буде у реду. То би требало бити у кратком року завршено, али тренутно не можемо говорити о тачним датумима - рекао је Иванић.

Он је поручио да број питања није неуобичајен и да је чак мањи у односу на додатна питања која су добиле неке земље у региону.

Иванић каже да је на сједници Предсједништва БиХ било ријечи и о имовини БиХ у Хрватској.

- Ми из БиХ сматрамо да ту постоји много елемената који угрожавају право и предузете су одређене активности кроз Савјет министара. Један од закључака је да наше правобранилаштво ступи у контакт са правобранилаштвом Хрватске - навео је Иванић и изразио наду да до тужбе у овом случају неће доћи.

Он је позвао владе ентитета да предузму кораке у заштити свог дијела имовине у Хрватској, будући да је највећи дио имовине ентитетски.