latinica  ћирилица
05/07/2018 |  10:35 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

Рошић: Нека Мектић почне да рјешава проблеме

Премијер Унско-санског кантона Хусеин Рошић рекао је да од договора са Министарством безбједности БиХ о корацима у правцу рјешавања мигрантске кризе на подручју овог кантона, постигнутог прије двадесетак дана, ништа није реализовано, па чак није исплаћено ни обећаних 50.000 КМ за рад Црвеног крста.
Хусеин Рошић (Фото:cazin.city) -
Хусеин Рошић (Фото:cazin.city)

"Мене сваки дан зову људи из те хуманитарне организације и обавјештавају ме како немају више намирница за топле оброке и да су њихови ресурси исцрпљени. Помогли смо колико смо могли, али они који су требали и чија је то дужност била потпуно су заказали", рекао је Рошић за "Независне новине".

Кантонални премијер истакао је да је министар безбједности БиХ Драган Мектић потврдио да данас долази у Унско-сански кантон како би се дефинисали кораци у рјешавању мигрантске кризе, те додао да је најава посјете услиједила након што је у медијима оштро критиковао Мектићев рад.

Он каже да се Мектић понаша као да је министар безбједности у Федерацији БиХ, а не у Савјету министара и да умјесто да рјешава проблеме, организује конференције за новинаре, забавља јавност и прозива власт у Републици Српској.

"Ако министар жели градити каријеру стендап комичара, нека то ради на свој, а не на рачун грађана ове земље", поручио је Рошић.

Он каже да је изгледа потребно некога прозвати за нерад како би се иницирала одређена рјешења.

"Сад одједном имамо приједлоге за неке локације на које би се измјестили мигранти, испоручују нам шаторе и неке донације које су одавно дошле и очигледно негдје стоје неискоришћене. Имамо чак и приједлог једне локације гдје би требало да буду пребачене мигрантске породице с дјецом", истиче Рошић.

Он није желио да прецизира о којој локацији је ријеч нити да ли се она налази на подручју Унско-санског кантона.

Рошић је поновио недавно изречени став европских земаља о томе да неће финансирати формирање миграционих центара који би се налазили у близини граница ЕУ.