latinica  ћирилица
06/07/2018 |  07:49 ⇒ 08:01 | Аутор: РТРС

СП у Русији - прве двије утакмице четвртфинала

На Свјетском шампионату у фудбал у Русијиу, данас ће бити одигране прве двије утакмице четвртфинала. Од 16 часова, у Нижњем Новгороду, састаће се Француска и Уругвај, док се од 20 часова у дербију у Казању, састају Белгија - Бразил. Сутра играју Енглеска - Шведска и Русија - Хрватска.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Прва четвртфинална утакмица Свјетског првенства у фудбалу биће одиграна у Нижњeм Новгороду,а састаће се Француска и Уругвај. Улога фаворита припада триколорима, који су у осмини финала елиминисали Аргентину са 4:3. Селектор Дешамп зна да ће његова екипа морати да игра другачије против Уругваја.

"Морамо да будемо стрпљиви на овом мечу. Они се организовано бране, знамо да не примају много голова. Знају и да нападају, веома су добри у контранападима и имају добру транзицију из одбране у напад. Морамо чекати своју шансу", рекао је Дешамп.

Главно питање међу свим фановима Уругваја је да ли ће за утакмицу са Французима бити спреман Единсо Кавани. Нападач се повриједио пред крај утакмице са Португалом, а према слици која стиже могу да одахну. Кавани је тренирао потпуно сам.

"Он је наш кључни играч,тренутно је у сјајној форми,поготово након два гола Португалу. Тим је веома захвалан на његовом доприносу у нападу, али и у одбрани. Он има јаку вољу и сигуран сам да ће учинити све да заигра", истакао је нападач Уругваја Луис Суарез.

У другом четвртфиналу од 20 часова састају се Бразил и Белгија.

Правду на овој утакмици дијелиће Милорад Мажић што се није допало Бразилцима из неколико разлога,прије свега јер је Бразил елиминисао Србију. Ипак свјесни су да је ријеч о арбитру који иза себе има два велика финала и често му се повјеравају најтеже утакмице.

Белгија и Бразил допутовали су у Казањ гдје се игра ова утакмица.Репрезентације су дочекали бројни навијачи.Тимови ће вечерас одрадити тренинге и конференције за новинаре, а познато је да Бразил неће моћи да рачуна на суспендованог Каземира, те да ће капитен на овој утакмици бити Миранда. У тиму Белгије потпуно се опоравио Ромелу Лукаку, па ће Роберто Мартинез на Бразил са најјачим снагама.