latinica  ћирилица
06/07/2018 |  11:17 | Аутор: СРНА

Радојичић: И "Мото-фест" допринио порасту броја туриста у Бањалуци

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да је администрација задовољна овогодишњим туристичким резултатима који указују на пораст броја туриста и повећан промет у граду, а што се добрим дијелом, осим граду, може захвалити и напорима које улажу организатори манифестација, попут недавно одржаног "Мото-феста".
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је данас у Градској управи организовао пријем за организаторе "Мото феста", који је крајем маја у Бањалуку привукао хиљаде мотоциклиста из региона и Европе.

У разговору са организаторима ове манифестације-представницима Мото-клуба "Стршљен", Радојичић је указао на значај оваквих скупова, који у град привлаче бројне туристе и уједно промовишу Бањалуку као привлачну туристичку дестинацију, саопштено је из Градске управе.

Предсједник овог мото-клуба Синиша Праштало нагласио је да су изузетно задовољни оствареним резултатима и да ће се трудити да и у наредном периоду уложе додатне напоре како би манифестација била још атрактивнија и тиме привукла што више мотоциклиста у град на Врбасу.

Праштало је додао да је ово удружење провело и низ хуманитарних акција.

"У знак пажње према људима којима је потребна наша помоћ, данас смо одлучили и да дио прихода од Мото-феста додијелимо Удружењу за помоћ обољелим од целијаклије", рекао је Праштало.

У име овог удружења донацију је примила предсједник Татјана Стојанац.