latinica  ћирилица
06/07/2018 |  21:53 ⇒ 21:55 | Аутор: РТРС

"Црвени ђаволи" расплакали Бразил

“Казањ арена” свједочила је једном од највећих изненађења Мундијала. Белгија је у четвртфиналу Свјетског првенства у Русији послала кући “велики” Бразил (2:1).
Свјетско првенство у фудбалу 2018.  (Фото: Sputnik / Vladimir Pesnya) -
Свјетско првенство у фудбалу 2018. (Фото: Sputnik / Vladimir Pesnya)

 У јеку највећих напада “кариока” повела је Белгија! Насер Шадли у 13. минуту извео је први ударац из угла за свој тим и послао лопту на прву стативу, чинило се да ће је или Миранда или Фернандињо рутински избацити, али су само засметали један другом и она се од руке несрећног Фернандиња одбила у мрежу 0:1.

Бразил поново стеже обруч око гола Куртоа, али до гола долазе “црвени ђаволи”. Играо се 31. минут, када је сијевнула муњевита контра. Фернандињо је пропустио прилику да на средини терена сруши Лукакуа, који потом одлаже лопту до Кевина де Брејнеа, а овај феноменалним ударцем са 25 метара погађа даљи доњи угао гола – 0:2!

Бразил се враћа у игру у 75. минуту, Кутињо "подваљује" лопту, а Ренато Аугусто главом шаље лопту иза леђа до тада несавладивог Куртое.

Овај дуел одлично, без грешке одсудио је српски арбитар Милорад Мажић, који је овим суђењем истакао кандидатуру и за велико финале.

 Белгијанци ће тако у полуфиналу играти са Француском, која је данас раније славила са 2:0 против Уругваја.

Сутра су на распореду преостала два четвртфинала, у првом од 16 часова састају се Енглеска и Шведска, док ће од 20 часова у Сочију мегдан подијелити Русија и Хрватска.