latinica  ћирилица
06/07/2018 |  22:14 | Аутор: СРНА

Није отворена истрага против директора ФУП-а

Нису тачне информације да је Тужилаштво БиХ отворило истрагу против директора Федералне управе полиције Драгана Лукача због сумње на злоупотребу положаја или овлаштења, већ је отворен предмет и врше се предистражне радње, сазнаје Срна од извора блиског Тужилаштву БиХ.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Федерална управа полиције је недавно одбила да прослиједи Тужилаштву БиХ нова сазнања у вези са убиством Рамиза Делалића Ћеле.

Ова управа је 16. априла доставила одговор Тужилаштву БиХ у вези са актом који је Тужилаштво БиХ упутило ФУП-у 5. априла, а који се односи на случај Делалићевог убиства.

У одговору ФУП-а је наведено да је од Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ примио одређена сазнања која индицирају нове чињенице у вези са убиством Рамиза Делалића, које је 2007. године у Сарајеву извршила непозната особа.

"С обзиром на то да је ОБА обавијестила ФУП о чињеници која је достављена вршиоцу дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ, у којој су наведене чињенице озбиљне компромитованости и корумпираности у овом предмету тужиоца Олега Чавке, у периоду до 2011. године и наредном периоду, што је пријавио Насер Кељменди, непојмљиво је додјељивање овог предмета управо наведеном тужиоцу, те из тих разлога нова сазнања добијена од ОБА не могу бити прослијеђена Тужилаштву БиХ", наводи се у допису директора ФУП-а Тужилаштву БиХ.

Лукач је рекао да први пут чује да је отворена истрага против њега.

- Немам појма да је истрага покренута. Нема било каквог основа за њено покретање - рекао је Лукач.

Тужилац Тужилаштва БиХ Олег Чавка, за којег се тврди да води овај предмет, рекао је Независним новинама да није упућен у информацију да је Тужилаштво покренуло истрагу против директора ФУП-а.