latinica  ћирилица
07/07/2018 |  12:38 | Аутор: РТРС

СП- Два меча за карту за полуфинале

Други полуфинални пар Свјетског првенства у Русији сазнаћемо данас када своје мечеве одиграју Хрватска и Русија, односно Енглеска и Шведска. Први полуфинални пар је већ познат, а чине га Белгија и Француска.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

На данашњем распореду прво ће на мегдан изаћи Шведска и Енглеска чији меч почиње у 16.00 часова на Космос Арени у Самари.

Енглези су стигли на корак до полуфинала што би био огроман успјех с којим би надмашили очекивања пошто је овај тим сачињен од играча који генерално немају нарочито искуство на великим такмичењима. Шведска је репрезентација која не одговара Енглезима. Наиме, Горди Албион има само двије побједе у 15 утакмица против Шведске која тражи своје прво полуфинале СП након 1994. године.

Швеђани играју своје пето четвртфинале на свјетским првенствима, а до сада су три пута изборили полуфинале.

Меч између Хрватске и Русије почиње у 20.00 счасова на Олимпијском стадиону у Сочију. Ове двије репрезентације су се до сада сусреле три пута, једном је славила Хрватска, док су два меча окончана неријешено.

За обје репрезентације ово је највећа шанса генерације, меч који спада међу најважније у историји ових селекција, па је разумљиво да је еуфорија у Хрватској и Русији на врхунцу.

Домаћин никада раније није прошао групну фазу на СП од како носи име Русија, а као СССР играо је полуфинале 1966. године. Хрватска је до сада само једном прошла групну фазу на СП - 1998. године када је била трећа.

Прво полуфинале Француска и Белгија играју 10. јула. Други полуфинални меч у којем ће се састати побједници данашњих утакмица играће се 11. јула. Меч за треће мјесто заказан за 14. јули, а велико финале је 15. јула.