latinica  ћирилица
08/07/2018 |  19:30 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Градишка- Солдатовима неопходна помоћ у градњи куће

Породица Солдат из Петровог Села, код Градишке, живи у тешким условима и није у могућности да сама обнови кућу. Али ту су комшије, које очекују помоћ и других хуманих људи.

У трошној неусловној кући живи петоро Солдата. Преживљавају од Зоранове плате који је запослен на свињогојској фарми у Новој Тополи и борачког додатка Зорановог оца Драгољуба. У домаћинству је тешко покретна мајка и двоје Зоранове дјеце од којих једно болује од епилепсије.

Зоран страхује да ли ће кров трошне куће издржати током зиме да се не уруши.

Мајка Мирјана истиче да им је највећа брига кров над главом и да би вољела да њена унучад имају своју собу.

Солдати су више пута почињали са градњом новог дома, али зла судбина је била јача.

Драгољуб прича да су намјеравали да почну градњу куће прије седам година, али да му је тада страдао брат. Каже да су му затим умрли отац и мајка, те да је болесно унуче лијечено годинама у Београду и Бањалуци.

Комшиница Јелена Радоњић препознала је честитост и проблеме породице Солдат. Анимирала је људе, али очекује и помоћ свих хуманих људи. Каже и да се нада да ће предсједник Српске и предсједница Владе имати разумијевања за невољу Солдатових и да ће им помоћи у овој акцији, јер је тој породици она неопходна.

Боље животне услове већ дуго сања и Зоранов син Драгиша који за годину дана завршава аутомеханичарски занат и очекује да ће моћи послије школе помоћи изградњу куће.