X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
09/07/2018 |  08:24 | Аутор: СРНА

Опрез због кише и одрона

У Републици Српској и Федерацији БиХ возачима се савјетује опрезна вожња због кише, док су одрони могући на правцима Бањалука-Црна Ријека, Карановац-Кнежево-Турбе, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви (архива) -
Путеви (архива)

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор код вијадукта Црквиште у мјесту Хрваћани због изградње ауто-пута саобраћај је обустављен и преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

И у мјесту Друговићи, на дионици пута Клашнице-Прњавор, измијењен је режим одвијања саобраћаја због механизације која ради на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

На подручју ФБиХ на дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин, због радова на потпорном зиду, саобраћа се претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Због санације клизишта на дионици ауто-пута Лепеница-Сарајево сјевер саобраћај је код тунела Игман преусмјерен у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

Ради деминирања обале Саве, у мјесту Пруд, у ФБиХ доћи ће до повремених обустава саобраћаја на регионалном путу Шамац-Пруд на мосту у Улици краља Александра Карађорђевића у Шамцу. Саобраћај ће бити обустављан сваким даном од 8.00 до 16.00 часова у интервалима од 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због деминерских радова на магистралном путу М-14.1 Брод-Оџак /деминерска радилишта Клакари Доњи 9 и 13/ од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија на начин 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због изградње обилазнице око Брчког, успорен је саобраћај на дионицама Лончари-Брчко 1 и Брчко 1-Брчко 2.

Успорено се и даље вози магистралним пуем Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, док је кроз Бијељину, због радова, актуелна забрана саобраћаја улицама Српске војске и 27. марта, а возила су преусмјерена на обилазницу.

Због активираних клизишта, саобраћај се одвија успорено регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, те магистралним путем Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица, док је на регионалном путу Каран-Нови Град у мјесту Раковац на снази потпуна обустава саобраћаја.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ-Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача и даље је на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. Током дана од 9.00 до 13.00 часова, због радова у Црној Гори, не препоручује се кориштење прелаза Делеуша.