latinica  ћирилица
09/07/2018 |  19:14 ⇒ 10/07/2018 | 07:39 | Аутор: РТРС

Додик: Српска пуно улаже у општину Градишка (ФОТО)

У Брестовчини код Градишке пуштена је у саобраћај ново-асфалтирана Улица Јована Цвијића. За изградњу 700 метара улице, из буџета општине издвојено је 88 хиљада марака. Да ће оваквих пројеката у Градишци бити још, најавили су представници локалне власти и предсједник Републике.

Локална управа опредијељена је да сваке године ради на изградњи инфраструктуре. Потврда за то је и ова, новоасфалтирана улица, којом данас пролазе први аутомобили. Мјештани Брестовчине задовољни.

"Асфалтирање Улице Јована Цвијића резултат је добре сарадње мјесне и локалне власти и да ће тако наставити да раде и у наредном периоду", рекао је предсједник Савјета МЗ Брестовчина Љубиша Бенцуз. 

А оваквих пројеката, биће још. У овој мјесној заједници, и у другим дијеловима Градишке. Неки од њих резултат су добре сарадње општинске и републичке власти. Приоритети су већ дефинисани.

"Овдје има пуно дјеце, градићемо вртић. Радићемо на овој главној улици, тротоаре и расвјету. Међу пројетима је и завршетак спорстке дворане у Градишци, која као што знамо има бројне спортске колективе", навео је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Градишка - нови пут (Фото: РТРС)

"Да нашим грађанима омогућимо боље услове изградњом иопремањем путне комуникације. Драго ми је што је предсједник обећао да ћемо заједно градити вртић а моја обавеза је ова главна улица да то идуће године буде најљепша улица у Градишци", поручио је начелник општине Градишка Зоран Аџић.

На подручју ове општине, само у прошлој години, је 30 километара путева. У овој години план је асфалтирање и реконструкција више од 14 километара путева, за шта ће из општинског буџета бити издвојено близу 1,3 милиона марака. Планиран је и завршетак двије индустријске зоне - Нова Топола и Градишка.