X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
10/07/2018 |  08:25 ⇒ 08:36 | Аутор: СРНА

Бијељина: Бир фест почиње у петак, прве вечери Дивље јагоде

Прве вечери тродневног Бир феста у Бијељини у петак, 13. јула, наступиће Дивље јагоде, најавио је у име организатора фестивала Горан Бјелцановић.
Бијељина "Бир фест" - Фото: СРНА
Бијељина "Бир фест"Фото: СРНА

Бјелцановић је истакао да "овај култни рок састав који је оставио трајан печат на урбаној култури Балкана" ове године обиљежава 40 година постојања.

Он наводи да ће на импозантној главној бини прве вечери осмог Бир-феста публика имати прилику да ужива и у наступима београдског селтик панк бенда Касидис бревери, као и крагујевачког рок бенда Освајачи.

За добар провод љубитеља електронске музике прве фестивалске вечери побринуће се ди-џеј Индоминијус, Дражен Зимоњић, Дејан Милићевић, те талентована Бањалучанка Јома Маја која на електронској сцени биљежи све веће успјехе.

"Фестивал музике и пива, који ће у Бијељини бити одржан од 13. до 15. јула на платоу испред Саборне цркве, доноси три дана супер забаве, добре музике и одличног пива", рекао је Бјелцановић новинарима.

Програм Бир-феста одвијаће се на двије бине, а главна бина дуга је 40 метара, висока 12 метара, са квалитетним озвучењем, модерном расвјетом и лед екранима.

У суботу, 14. јула, публика ће имати прилику да ужива у концерту групе Ван Гог која, по ријечима Бјелцановића, носи титулу посљедњег великог бенда створеног на просторима бивше Југославије.

Завршног дана фестивала у Бијељини наступиће један од тренутно најпопуларнијих бендова на Балкану - Лексингтон.

Капије за посјетиоце отварају се у 19.00 часова, а улаз је бесплатан до 20.30 часова за све дане фестивала.