latinica  ћирилица
10/07/2018 |  13:05 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

ДНС о односима одбора у Гацку

Демократски народни савез огласио се данас саопштењем о односима између Општинског одбора ове странке и ОО СНСД-а Гацко.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

Саопштење преносимо у цијелости:

Демократски народни савез и Савез независних социјалдемократа су годинама коалициони партнери.

Предсједници ове двије странке Марко Павић и Милорад Додик су градили глобални облик сарадње заснован на најважнијим стратешким питањима од виталног значаја за опстанак Републике Српске и српског народа на овим просторима.

Јасно је да по многим питањима унутрашње политике нису били истомишљеници, али уважавајући аутономност сваке странке унутар коалиције, на основу компромиса и консензуса долази се до заједничких ставова.

Захваљујући таквој политици, коалиција траје двадесет година.

На жалост тај висок степен разумијевања и осјећај потребе заједничког дјеловања на нивоу Републике Српске и БиХ није присутан у многим локалним заједницама.

Најбољи примјер за ту лошу сарадњу и неразумјевање јесте однос ОО ДНС-а и СНСД-а Гацко.

У тренутку када коалициони односи треба да буду на највишем могућем нивоу, руководећи се потребом обједињавања чланства и грађана око подршке кандидатима за Предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, и када треба показати висок степен сарадње и разумијевања, имамо појединце којима није стало до добрих односа и који пријете да доведу у питање годинама стваране односе.

Сигурни смо да то раде са умишљајем и намјером да доведу у питање и изгледан добар резултат ове коалиције.

По том питању предњачи народни посланик из Гацка Срђан Миловић, човјек који је себе позиционирао као господара живота многих грађана Гацка, одлучујући ко има право да се запосли у РИТЕ Гацко, а ко не.

Дуго траје та агонија да бисмо помислили да се процеси одвијају спонтано и без намјере. Сада је потпуно јасно да је основни циљ елиминисати ОО ДНС Гацко из сваког политичког утицаја и одлучивања и представити се врху СНСД-а као екслузивни заштитник политике СНСД-а и креатора изборне побједе, иако се добро зна да кандидат опозиције за Предсједника Републике Српске управо долази из Гацка. Да ли је потреба минимизирања ДНС случајна, вријеме ће показати.

За нас у ДНС-у нема дилеме. Уништавајући ДНС уништва и себе и СНСД-а.

Демократски народни савез свјестан тренутка, знаће да заштити своје интересе на најбољи могући начин, а појединци из СНСД нека се запитају куда води њихова политика и какве ће крајње посљедице имати.

ДНС не може и неће сносити посљедице ма какве оне биле.

Покушај неизвршавања договорених обавеза и пребацивања одговорности на некога другог, и тражења алибија гдје га нема је лицемјерно. Таква политика не може проћи ни у јавности, ни у правосудним органима. Зар није довољан податак да је именовани извршни дректор за финансије у РИТЕ Гацко онемогућен у обављању својих редовних активности, кроз онемогућавање логистичке подршке и елементарних претпоставки за рад на тако одговорном мјесту (канцеларија, телефон, рачунар и увезивање у заједнички систем) а да не говоримо о праву на потпис који у свакој нормалној организацији човјек на том положају има.

Толико о повјерењу и усаглашеном политичком дјеловању.