latinica  ћирилица
10/07/2018 |  22:52 | Аутор: РТРС

Дончић почиње с тренинзима у Даласу

Словеначки кошаркаш Лука Дончић званично је постао играч Далас Маверикса након што је сређена сва потребна документација.

Доскорашњи играч Реал Мадрида сада може несметано да почне са тренинзима у новом клубу. У првој сезони он ће зарадити 5,5 милиона евра.

Након НБА драфта на коме је изабран као трећи од стране Атланта Хокса (касније га прослиједили у Далас) чекало се да стигну сви потребни документи за младог Дончића како би он могао да и званично постане кошаркаш Маверикса.

- Дуго је све трајало, али је коначно готово. Јако сам узбуђен. Дошао сам овдје да бих играо, а сада коначно то и могу - рекао је Лука.

Ипак, то не значи да ће одмах да заигра на Љетњој лиги, а тренер Даласа Рик Карсли одмах је одбацио такву могућност. Мада, не искључује да би могао да буде на паркету на једном или два меча.

- Дончић одмах почиње са тренинзима, видјећемо да ли ће одиграти неки меч. Најбитније је да се он добро спреми за наредну такмичарску годину, али и ако буде на терену то ће само да се деси највише једном до два пута. Знам да он жели да игра и упозна нове саиграче, али морамо да будемо обазриви. Тек је стигао - рекао је Карсли.

Дончић је претходне сезоне са Реалом постао првак Европе, а 2017. је то учинио и са репрезентацијом Словеније. Постао је и МВП Евролиге тако да је у Америку отпутовао са највишим признањима.