latinica  ћирилица
12/07/2018 |  09:17 ⇒ 11:21 | Аутор: СРНА

Дан и крсна слава општине Нови Град

У Новом Граду данас ће, поводом Дана општине и крсне славе - Петровдан, бити одржана свечана сједница Скупштине општине, након које ће бити положени вијенци и прислужене свијеће код централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске.
Нови Град (Фото: Wikimedia) -
Нови Град (Фото: Wikimedia)

У Храму Светих апостола Петра и Павла биће служена Света литургија, након које слиједи славски обред.

У 17.00 часова почиње ревијална манифестација - котлићијада, током које ће чланови четири новоградска ловачка удружења припремати паприкаш.

У 20.30 часова планирана је смотра фолклора, у којој учествују културно-умјетничка друштва "Чајевец" из Бањалуке, "Ђока Павловић" из Београда, "Сава" из словеначког Храстника, "Милош Дујић-Мишо" из Челинца, "Просвјета" пододбор из Дарде из Хрватске и "Уна" из Новог Града.

На свечаној академији синоћ су уручене плакете, признања и захвалнице институцијама, организацијама, предузећима и појединцима који су радом и активностима помогли развој и промоцију општине Нови Град. Златне плакете уручене су Новоградској бригади, министру за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренки Голић и пијанисти из ове општине Николи Ђоројевићу.

За сутра је планирано отворање изложбе фотографија Новог Града, које су стигле на конкурс Културно-образовног центра, након које ће у главној улици бити одржана модна ревија.

У суботу, 14. јула, од 21.00 час биће одржан концерт групе Легенде.

Општина Нови Град је поводом Дана општине и крсне славе организовала 17 културних и спортских манифестација под називом Петровдански дани, које су почеле у другој половини јуна и трајаће до краја јула.