latinica  ћирилица
12/07/2018 |  12:30 ⇒ 12:44 | Аутор: СРНА

Тубак: Говедарица нас није позвао ни на славу СДС-а

Бивши члан Главног одбора СДС-а и предсједник Општинског одбора те странке у Челинцу Горан Тубак рекао је данас за Срну да већина угледних локалних представника странке, по налогу врха СДС-а, није позвана на прославу крсне славе странке Светих апостола Петра и Павла - Петровдан.
Горан Тубак -
Горан Тубак

- И на овај свети дан врх СДС-а показује како се односи према својим оснивачима и најбољим људима у Челинцу који су странци годинама доносили резултате на изборима и изградили један од најбољих општинских одбора. Осјећамо се изневјереним и одбаченим, док се у исто вријеме за прославу крсне славе странке у Челинцу припремају људи који са СДС-ом немају никакве везе, који су радили против странке и који ће је уз благослов предсједника СДС-а Вукоте Говедарице и повјереника за Челинац Драгана Мектића одвести у потпуну пропаст - рекао је Тубак.

Он је истакао да на прославу крсне славе није позван ниједан од 16 предсједника мјесних одбора који су се успротивили одлуци Говедарице да распусти Општински одбор у Челинцу.

- То значи да на слави нису пожељни људи који су оснивали СДС у Челинцу и који и данас имају највећу подршку чланства. Уз страначки врх и његову погубну одлуку остало је само пет мјесних одбора. На славу нису позвани ни одборници СДС-а у Скупштини општине Челинац, а ја сам једини члан Главног одбора који је изостављен са списка позваних на централну прославу у Бањалуци. Њихов изговор је да сам искључен из СДС-а, а мој одговор је да су ме смијенили и искључили нелегално и да је Говедарица прекршио Статут странке - додао је Тубак.

Према његовим ријечима, Мектић је дигао руке од СДС-а у Челинцу и у овом мјесту се не појављује од када су из странке искључени он и одборник у Скупштини општине Челинац Дарко Јанковић.

- Мектић је дошао, направио штету и хаос и нестао. Сада је јасно да је једини циљ врха СДС-а био да разбију Општински одбор у знак одмазде због наших ставова, који им се због њихових интереса нису допали, иако су били исправни и усмјерени ка јачању странке - рекао је Тубак који је раније изјавио да је Општински одбор СДС-а у Челинцу распуштен због кандидатуре Говедарици подобних људи за посланике и одбијања позива руководства странке да као политичко тијело организовано учествују на протестима групе "Правда за Давида" јер су сматрали да се политика не треба мијешати у такве ствари.

Одлука о распуштању Општинског одбора СДС-а Челинац, на чијем челу је био Тубак који је на локалним изборима одржаним 2016. године имао најбољи појединачни резултат у бањалучкој изборној јединици, донесена је крајем маја.