latinica  ћирилица
13/07/2018 |  10:57 ⇒ 10:59 | Аутор: СРНА

"ЕУ треба јасно да осуди противправна дјеловања Приштине ка Србима"

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић позвао је данас ЕУ да јасно осуди противправна и скандалозна дјеловања приштинских власти, попут недавног хапшења, па пуштања петорице Срба у региону Гњилана.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Ако Европа жели да буде озбиљан играч на Балкану и да рјешава проблеме, онда, рекао је Стефановић, треба да се "укључи тако да, када види да неко ради нешто што је потпуно против права и скандалозно, то јасно осуди и да не подржава ни на који начин".

Стефановић је за Телевизију "Пинк" изјавио да је хапшење Срба било организовано у циљу њиховог застрашивања и да Албанци то често раде.

"Они су те људе пустили, али су их застрашивали да би тиме показали да иду ка формирању такозване војске такозваног Косова и да хоће по сваку цијену да формирају ту такозвану војску. Али, не схватају да то Срби не желе", рекао је Стефановић.

Приштинска полиције је недавно у Шилову крај Гњилана ухапсила, па истога дана ослободила петорицу Срба због сумње да су утицали на сународнике да напусте косовске безбједносне структуре.