latinica  ћирилица
13/07/2018 |  19:12 | Аутор: СРНА

Милићи: Почео Омладински кошаркашки турнир

У Спортској дворани у Милићима почео је Међународни омладински кошаркашки турнир на којем ће у наредна три дана снаге одмјерити кошаркаши из осам клубова из Србије и Републике Српске.
Милићи: Омладински кошаркашки турнир - Фото: СРНА
Милићи: Омладински кошаркашки турнирФото: СРНА

Турнир је отворио некадашњи кошаркаш "Партизана" и предсједник Кошаркашког клуба /КК/ "Партизан ТС" из Бањалуке Богдан Станојевић, који је изразио увјерење да ће ово бити турнир пријатељства и, како је рекао, дјечијег задовољства.

"Ја се надам да ће сви посјетиоци да уживају у лијепим кошаркашким играма, а да ће учесници да дају свој максимум и да се сви кући на крају врате са осмјехом", рекао је Станојевић.

Међународни кошаркашки турнир организован је у оквиру "Љетњег фестивала културе и спорта Милићи 2018", чији је покровитељ и организатор Компанија "Боксит" из Милића.

Генерални спонзор турнира, Предузеће "Милекс" из Милића, обезбиједио је наградни фонд од 5.000 евра, изјавио је Срни члан организационог тима турнира и тренер домаћег КК "Милићи" Предраг Сушић.

"Окупили смо на једном мјесту веома јаке омладинске саставе из Републике Српске и Србије и вјерујем да ћемо у наредна три дана гледати квалитетне кошаркашке представе", рекао је Сушић.

На турниру учествују КК "Раднички" из Крагујевца, КК "Игокеа" из Александровца, КК "Братунац" из Братунца, КК "Војводина" из Новог Сада, КК "БН плус" из Бијељине, КК "Врело" из Чајнича, КК "Партизан ТС" из Бањалуке и КК "Милићи" из Милића.

Турнир се завршава у недјељу, 15. јула, полуфиналним и финалним мечевима, те додјелом диплома и награда.