X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
13/07/2018 |  22:42 | Извор: СРНА

Одржана конференција беба у Власеници

У власеничком Дому културе одржана је Конференција беба, на којој су изабрани најмлађа и најстарија беба, те беба са највише браће и сестара.
У власеничком Дому културе одржана Конференција беба - Фото: СРНА
У власеничком Дому културе одржана Конференција бебаФото: СРНА

Међу педесетак пријављених беба, рођених између 2016. и 2018. године, жири је констатовао да је најмлађа беба Хелена Станишић, рођена 6. јуна, најстарија Марија Гојголовић, рођена 21. јула 2016. године, док је Маша Марковић, која има четири сестре и три брата, проглашена бебом са највише браће и сестара.

Ове бебе изабране су за Предсједништво конференције, чији ће мандат трајати до њеног наредног одржавања, а уручени су им и пригодни поклони.

У "радном дијелу" конференције организовано је такмичење беба у пузању, испијању сокића, родитељско умијеће мијењања пелена, те популарна игра- музичка столица.

Побједник "пузијаде" био је Виктор Чалмић, у мијењању пелена најбоље се снашао тата Божидар Куртума, сокић је најбрже попила Теа Васиљевић, док је у игри музичка столица најбоља била Зорана Остојић.

Предвиђена је и промотивна шетња улицама Власенице и трка беба, али су отказане због кише.

Конференција је и ове године организована уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и оштинских власти, који су свим учесницима обезбиједили поклоне.

Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је новинарима да је задовољан због тога што су ушли у породицу општина у којима се организује ова манифестација.

"Ово је за нас свечан дан и вјерујем да ће овај догађај пробудити свијест наших грађана, да се окрену породици и схвате да је рађање дјетета нешто највриједније што се може десити човјеку", рекао је Краљевић.

Он је додао да Влада Републике Српске и општина Власеница улажу значајне напоре да оснаже популациону политику, те да се млади људи стимулишу на различите начине да рађају дјецу и остају овдје.