latinica  ћирилица
08/08/2018 |  07:19 ⇒ 09/08/2018 | 11:37 | Аутор: РТРС

Премијерка Српске најавила нову помоћ Клиници за гинекологију (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је Клинику за гинекологију и акушерство и Клинику за дјечије болести Универзитетко-клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.

Клиници за гинекологију и акушерство Влада Српске ће донирати електричне апарате за екстракцију хуманог млијека, те опрему за Одјељење перинатологије.

Нови апарати, медицинска опрема, али и реконструисане просторије - све то ускоро ће бити доступно пацијентима ове клинике.

Влада Српске до сада је учинила много у здравственом сектору и свака област је важна, али ће у наредном периоду више пажње посветити модернизацији гинекологије, породилишта, педијатрије, јер од свих области у медицини овдје се само рађа живот.

Цвијановићева посјетила Клинички центар (Фото: РТРС)

Један од корака био је и издвајање пронаталитетне накнаде од 405 КМ за сваку незапослену породиљу, а једини циљ који је водио Владу био је да дјеца у Српској имају љепше, сигурније рађање и одрастање.

Предсједница Владе обећала је нове донације приликом данашње посјете Клиници за гинекологију, а пацијенти и љекари пренијели су јој у каквим условима бораве и раде.

Премијерка Српске је подсјетила да је Влада раније донирала Клиници за дјечије болести пет инкубатора, те најавила да ће у наредном периоду бити донирано додатних четири или пет ових апарата.

- Рекли су ми данас да постоји велика потреба за набавком нових инкубатора и то ћемо и урадити - нагласила је Цвијановићева.

Предсједница Владе Српске је поводом Свјетске недјеље дојења, одлучила помоћи Клиници и набавком болничких електричних апарата за екстракцију мајчиног млијека.

- Имала сам прилику да разговарам са пацијентима који су ми пренијели да су задовољни третманом, условима и односом љекара, што је и најважније - рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева посјетила Клинички центар (Фото: РТРС)

Са руководством клиничког центра, Цвијановићева је обишла Одјељење перинатологије на Клиници за акушерство и гинекологију гдје је у току реконструкција просторија. Влада ће донацијом помоћи у опремању и овог дијела.

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да је, захваљујући предсједнику и премијерки Српске, договорено да се отпочне реконструкција објеката обе клинике, али и Клинике за заразне болести.

По завршетку радова пацијенти ће имати модернизоване клинике у којема ће на љепши и лаганији начин почињати први дани новог живота.