X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
08/08/2018 |  10:36 ⇒ 13:42 | Извор: СРНА

Шпирић: Мигрантска криза измакла контроли и иде ка анархији

Мигрантска криза је измакла контроли, а ако власти на нивоу БиХ не буду схватиле њену дубину у неизвјесност улазе и домицилно становништво и мигранти што је пут до потпуне анархије, изјавио је Срни потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић.
Никола Шпирић (фото: РАС Србија) -
Никола Шпирић (фото: РАС Србија)

Шпирић је упозорио да ће се ситуација у вези са мигрантском кризом развијати по најгорем могућем сценарију све док власти на нивоу БиХ не буду схватиле њену дубину и док министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић буде говорио да ништа није ни хаотично, ни драматично.

"Да је криза измакла контроли говори и спонтано окупљање грађана најављено за понедјељак у Бихаћу. Ближи се јесен и зима и у неизвјесност улазе и домицилно становништво и мигранти. Наредна фаза је да спонтани протести прерасту у самоорганизовање грађана, а да ли ће томе приступити и мигранти остаје да видимо", истакао је Шпирић.

Он је подвукао да је БиХ једина земља у којој мигранти имају иста права кретања као и домицилно становништво.

"До потпуне анархије Мектић ће нам поручивати да су се мафија и криминалци 80 одсто инволвирали у мигрантску кризу. Ако је и од Мектића превише је. Аферим, министре", поручио је Шпирић.

Мектић је јуче у Сарајеву изјавио да ситуација у БиХ у вези са мигрантском кризом није "хаотична и анархична".

"Ништа није хаотично, ништа анархично и ништа другачије него што се дешава у свим државама западног Балкана, ништа другачије него у Србији, одакле примамо 80 одсто миграната. Око 80 одсто мигрантске руте кроз БиХ контролишу кријумчари и мафија", рекао је Мектић.