latinica  ћирилица
08/08/2018 |  15:41 ⇒ 09/08/2018 | 07:28 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Лобирање не разумију само аматери и дилетанти, као што су они у СзП

Лобирање у свијету политике и међународних односа је нешто што се подразумијева за све озбиљне државе и организације, а то не разумију само дилетанти и аматери као што су они у Савезу за промјене, изјавио је за Срну портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Коментаришући писање појединих страних и федералних медија да је ова странка ангажовала лобисте предсједника САД Доналда Трампа у својој кампањи, Ковачевић је истакао да СНСД ништа не крије, те да је јавност информисала када је први пут остварили контакт са тим људима.

"Аутоматски смо информисали јавност о томе да смо обавили разговоре с тим лобистима, да их намјеравамо ангажовати и ангажовали смо их. У питању је агенција коју чине људи који су водили побједничку кампању америчког предсједника", рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, оно што је за јавност најважније јесте да ниједног фенинга из трошкова уговора с том агенцијом неће платити порески обвезници у Републици Српској.

"Осим тога, морам да кажем да је индикативно да се и у овом случају поново уједињују представници такозваног Савеза за промјене, политичко Сарајево и страни медији, који су потпуно негативно настројени према Републици Српској и медији за које можемо рећи да су негативно настројени према америчком предсједнику", истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да је један од резултата тог лобирања и тај да се предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, приликом недавне посјете Вашингтону, сусрела са најближим сарадницима из Трамповог кабинета што је, како је навео, Српској отворило изузетну перспективу за стварање добрих односа са администрацијом предсједника САД.

"С друге стране, највећи резултат лобирања Савеза за промјене, СДС-а и /лидера СДС-а/ Вукоте Говедарице је тај што се Говедарица сусрео са једним од чланова администрације /мађарског премијера/ Виктора Орбана у Мађарској", нагласио је Ковачевић.