latinica  ћирилица
08/08/2018 |  16:49 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Приједор: Свакодневне гужве у саобраћају

Са доласком сезоне годишњих одмора, повећава се и број туриста, али и возила у граду Приједору. Гужве у саобраћају су свакодневне, а није лако пронаћи ни паркинг мјесто.

Јул и август, мјесеци су енормног пораста броја аутомобила у Приједору, а јавља се и нервоза за воланом, али на површину испливава и некултура у саобраћају.

Да гужве узимају маха у љетном периоду примјетно је и по градским паркинзима. Тражи се мјесто више, за шта је потребно и више времена.

Највећа фреквенција саобраћаја је од 12 до 16 часова. У мјесецима туристичке сезоне, преовладавају и одрђени прекршаји у саобраћају, попут неприлагођене брзине и алкохола у крви.

"Ту можемо кренути од стационираног саобраћаја, а то битно утиче и на моћ паркинга, тако да долази до стационираног саобраћаја. Свједоци да Полицијска управа и ауто - мото друштво Приједор ради са специјалним возилом за уклањање непрописно паркираних возила и да у том правцу покушавамо остварити више превентиван ефекат на терену", рекао је Сретоја Вујановић, начелник сектора полиције Полицијске управе Приједор.

За вријеме љетње сезоне, више посла има и полиција, чији је број повећан на мјестима гдје су гужве највеће.