latinica  ћирилица
09/08/2018 |  11:25 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Утицај страних служби ка ограничавању потенцијала српског народа

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић рекао је да је утицај исламских и западних безбједносних служби, посебно британске, у БиХ велики и усмјерен ка ограничавању потенцијала и суверенитета српског народа, а "британска прича" о утицају и некоректном дјеловању Русије је лаж и оправдање за такво дјеловање.
Џевад Галијашевић (фото:insajder.ba) -
Џевад Галијашевић (фото:insajder.ba)

"Британија на Балкану води рат против српског фактора, а Русија је само оправдање. Британија чини све да ограничи потенцијал и суверенитет српског народа и у Републици Српској и у Србији на међународном плану, наглашава Галијашевић.

Он указује да је утицај западних структура видљив у безбједносном сектору, правосуђу и финансијским институцијама БиХ којим "ограничавају суверенитет БиХ".

"То је простор на којем западне службе ограничавају суверенитет државе БиХ, у ствари квази државе, јер је то протекторат у којем једини правно политички одрживи субјект јесте Република Српска", рекао је Галијашевић за Телевизију "Пинк".

Галијашевић наводи да се одређеним мјерама покушавају изазвати и нереди или креирати одређени процеси који би могли довести до било какве нестабилности Републике Српске.

Он каже да томе треба додати и "исламски фактор и присуство и иранске и турске и саудијске службе" и "њихово снажно деловање и кроз безбједносно одбрамбени сектор, вјерске заједнице и разне хуманитарне организације".

Галијашевић напомиње да Русија није присутна у обавјештајном сектору и нема ниједан медиј у БиХ.