X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/08/2018 |  11:45 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

Почео рад на пројекту ауто-пута према Српској преко Кузмина

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Шиду да су "Путеви Србије" почели да раде пројекат за спајање ауто-пута са Републиком Српском преко Кузмина у дужини од 19 километара.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

Вучић је истакао и да ће ускоро почети да се ради на обнови ауто-пута од хрватске границе, од прелаза Батровци крај Шида ка унутрашњости Србије, у дужини од 22 километара.

"Кренули су да раде пројекат за спајање ауто-пута, односно спајање са горњим делом ауто-пута са Републиком Српском преко Кузимина, и то је 19 километара. Крећемо да радимо и 22 километара ауто-пут из правца Хрватске", рекао је Вучић.

Вучић је напоменуо и да се у будућности морају развијати погранична подручја Србије и ка Хрватској и БиХ, Бугарској и Румунији, истичући да се многа од њих празне јер се у претходном периоду није улагало у њихов развој.

Предсједник Србије је посјетио фабрику за прераду меса "Срем Шид", коју је из стечаја крајем априла купио конзорцијум фирми "Агропапук" из Кукујеваца и Индустрије меса "Ђурђевић" из Пећинаца.

Нови власници су уложили два милиона евра, запослили 130 радника и покренули производњу и већ у првом мјесецу рада извезли говеђе месо у Турску у вриједности већој од милион евра.

Вучић је изразио задовољство шта та фабрика послије готово двије деценије пропадања успјешно послује, нагласивши значај споразума са Турском о извозу 5.000 тона говеђег меса годишње.

Он је апеловао на Турску да повећа квоту Србији за извоз меса, истакавши да је 5.000 тона говедине довољно за дневну потрошњу само у Истамболу.