latinica  ћирилица
09/08/2018 |  12:40 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Предсједник Српске поручио: Нећемо дозволити да од Бањалуке праве "град случај"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да једини начин да опозиција нешто уради на предстојећим изборима у БиХ јесте да доведу у питање саме изборе, желећи да направе од Бањалуке "град случај".

"Није то вјероватно идеја ових из опозиције јер они немају толико памети, али неки из БиХ и региона желе да направе од Бањалуке 'град случај' којим би требало да се бави цијела међународна заједница. Ја им само поручујем да се то неће десити", истакао је Додик.

Он је рекао да у томе постоји јасна координација са окупљањем које се врши у Бањалуци са намјером да се доведу у питање сами избори.

"Нисам ја једини који је чуо да се тамо говори да неће бити избора. Када кажу неће бити избора, онда се поставља питање како то мисле да неће. Ми имамо веома поуздане информације о плану који припремају неки из опозиције, прије свих, њихови прваци попут /Бранислава/ Бореновића. Свима је јасно да постоји њихова јасна координација са окупљањем које се врши у Бањалуци а са намјером да се доведу у питање сами избори", изјавио је Додик новинарима у Бијељини.

Предсједник Републике рекао је јуче да је спреман драматичан план опозиције у Српској за 6. октобар, дан пред опште изборе у БиХ, како би били поништени избори у Бањалуци.

Додик је рекао да у Бањалуку долази 50 камиона изборног материјала за бањалучку регију и да је план да они буду отети.

"Они имају намјеру да отму те камионе, довољно је да један заузму. Ако то не успију, онда ће 6. октобра, дан пред изборе, изаћи на митинг да нешто говоре политички, а онда ће странци у Сарајеву рећи да је то нарушавање изборне тишине, поништавају се избори у Бањалуци и само се Бањалука прави случајем", истакао је Додик за РТРС.

Централна изборна комисија БиХ заказала је опште изборе у БиХ за 7. октобар.