latinica  ћирилица
09/08/2018 |  16:19 | Аутор: СРНА

Ћорић: ПДП и СДС да објасне грађанима све о откривању скандалозног споменика

СНСД позива СДС и ПДП, односно њихов кадар у Савјету министара и на челу општине Гацко, да објасне грађанима Републике Српске како је могуће да нису знали за откривање скандалозног споменика у Фазлагића Кули и ангажман Оружаних снага БиХ на том срамном догађају или како је могуће да су знали а да су прећутали, те шта ће предузети тим поводом, рекао је Срни предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић.
Предсједник ГО СНСД Бијељина Недељко Ћорић - Фото: СРНА
Предсједник ГО СНСД Бијељина Недељко ЋорићФото: СРНА

"Младена Иванића и Бориса Јеринића питамо како су дозволили да се Оружане снаге БиХ употребљавају у такве сврхе и на захтјев Исламске заједнице и зашто ни након сазнања о скандалу нису ништа учинили", нагласио је Ћорић.

Он је рекао да СНСД пита начелника општине Гацко Милана Радмиловића из СДС-а како ће изаћи пред своје Гачане чије претке су побили становници Фазлагића Куле који добише споменик по сред општине Гацко, те шта ће он као начелник предузети тим поводом.

"Позивамо ПДП и СДС да се изјасне да ли је споменик подигнут уз њихову прећутну сагласност због муслиманских гласова на које рачунају Младен Иванић и Вукота Говедарица у октобру", нагласио је Ћорић.