latinica  ћирилица
10/08/2018 |  12:16 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Кошарац: Народ неће Сорошеве сљедбенике

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да су све досадашње анкете јасно показале да ће коалиција предвођена СНСД-ом надмоћно добити опште изборе на свим нивоима и да грађани Српске не желе на власт да доведу оне који су у протекле четири године из Сарајева, заједно са СДА и представницима појединих страних амбасада, поткопавали институције Српске и отворено подржавали политику унитаризације БиХ.
Сташа Кошарац (Фото: http://vijesti.ba) -
Сташа Кошарац (Фото: http://vijesti.ba)

"Народ неће оне који ових дана, по инструкцијама странаца, дижу песнице у вис и вичу 'готов је'. Народ неће Сорошеве плаћенике и сљедбенике, ове нервозне политичке губитнике који представљају сарајевску чаршију у Републици Српској", рекао је Кошарац Срни.

Према његовим ријечима, представници "'савеза за поразе' немају никакав програм, нити се труде да у своје поруке, којима свакодневно трују јавност Републике Српске, унесу било какву позитивну идеју којом би придобили бираче".

"Све се своди на 'отрцану' и блиједу копију сорошевих 'отпораша' од прије двадесет година! На то грађани Републике Српске, који су се таквих издајничких сценарија нагледали у прошлости, неће насјести", поручио је Кошарац.

Он је додао да представници "савеза за поразе" нису смјели да се јавно супротставе најављеној иницијативи високог функционера СДА Рамиза Салкића о промјени имена Републике Српске.

"Умјесто осуде Салкићеве иницијативе, Мирко Шаровић обрушио се на изјаву /предсједника Републике Српске/ Милорада Додика да ће за Српску тражити столицу у Уједињеним нацијама. То што Шаровић говори јесте класична продаја српских националних интереса и у Републици Српској и у Србији, и то за шаку муслиманских гласова на које он и сви други из 'савеза за поразе' поново рачунају", закључио је Кошарац.