latinica  ћирилица
10/08/2018 |  14:26 ⇒ 14:26 | Аутор: СРНА

Влада уплатила 2,5 милиона КМ за изградњу инфраструктуре за ЕЈОФ

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је данас да је Влада Српске уплатила 2,5 милиона КМ за изградњу инфраструктуре за Европски омладински олимпијски фестивал који ће наредне године бити одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Давидовићева је навела да је новац, који је уплаћен прије десетак дана, намијењен за изградњу терена на Двориштима на Јахорини, гдје ће бити одржана такмичења у бијатлону, као и за постављање двије ледене плохе, у Источном Новом Сарајеву и на Палама, на којима ће бити организовано брзо клизање, умјетничко клизање и карлинг.

"Средства су уплаћена на рачун Олимпијског центра `Јахорина`, чији ће извођачи то брже урадити јер већ имају искуства", рекла је Давидовићева новинарима у Источном Сарајеву.

Она је нагласила да ће за вријеме ЕЈОФ-а све спортске дисциплине бити одржане у Републици Српској, као што је и планирано.

"Сваке године Влада Републике Српске издвоји одређена средства за Олимпијски центар `Јахорина` за обнављање и уређење скијашких стаза", додала је Давидовићева.