X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
10/08/2018 |  17:18 | Извор: СРНА

Вучић: Веран Матић специјални изасланик за питања несталих са Хрватском

Предсједник Србије Александар Вучић именовао је данас Верана Матића за свог специјалног изасланика за рјешавање питања несталих са Хрватском.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

Као специјални изасланик предсједника Србије за рјешавање питања несталих са Хрватском, Матић ће сарађивати са посебним савјетником предсједника Хрватске за питања несталих, градоначелником Осијека Ивицом Вркићем.

Приликом недавног састанка са Вркићем, Вучић је рекао да је рјешавање питања несталих најважније цивилизацијско и хуманитарно питање за Србе и Хрвате и да државни органи Србије чине све ради проналажења несталих и расвјетљавања њихових судбина, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу са медијима.

У Декларацији о унапређењу односа и рјешавању отворених питања између Србије и Хрватске, коју су 20. јуна 2016. године у Суботици потписали Вучић и предсједник Хрватске Колинда Грабар-Китаровић, истакнуто је да су обје државе сагласне да је потрага за несталим лицима приоритетно хуманитарно питање и да ће уложити искрене и максималне напоре у тражењу несталих.