latinica  ћирилица
10/08/2018 |  18:46 ⇒ 19:25 | Аутор: СРНА

Реконструкција најстарије градске школе

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и начелник градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац, посјетили су данас Основну школу /ОШ/ "Доситеј Обрадовић" у насељу Обилићево, једну од 19 градских школа, која ће ове године бити обновљена у оквиру пројекта реконструкције школских објеката.
Игор Радојичић у ОШ "Доситеј Обрадовић" - Фото: СРНА
Игор Радојичић у ОШ "Доситеј Обрадовић"Фото: СРНА

Радојичић је нагласио да је школа "Доситеј Обрадовић" најстарија бањалучка школа и да је циљ Града да се побољшају услови у свим градским основним и средњим школама, саопштено је из Градске управе.

"Захваљујући напорима директора школе, надлежног министарства, УНДП-а и Града, ради се темељна реконструкција школе", рекао је Радојичић.

Он је нагласио да су највећи пројекти реконструкција ОШ "Бранко Радичевић" у насељу Старчевица, у којој ће бити рађена доградња и још три основне школе гдје би требало комплетно замјенити столарију и побољшати енергетску ефикасност.

Директор ОШ "Доситеј Обрадовић" Драган Ковачевић рекао је да је у току уређење мокрих чворова у школи, за шта је средства обезбиједио Град Бањалука.

Он је нагласио да је, захваљујући различитим субјектима, школа у потпуности санирана, да је постављена нова столарија и урађена фасада и обновљена котловница, те да ће реконструкција бити готова када се заврши санација мокрих чворова.

Осим ове школе, у току је обнова кровова на објектима основних школа "Милутин Бојић" у Мишином Хану, "Јован Дучић" у Залужанима, "Иван Горан Ковачић" у Лазареву, док се у подручној школи "Вук Стефановић Караџић" у Чесми ради на доградњи учионица и увођењу централног гријања.

Ускоро се очекују и радови у преосталим школама којима је Град одобрио средства за обнову и то ОШ "Мирослав Антић", на којој ће бити реконструисан кров, ОШ "Бранко Ћопић", гдје је планирана санација мокрих чворова, ОШ "Ђура Јакшић", гдје ће бити за замијењен дио столарије, ОШ "Петар Кочић", гдје је планирана санација димњака, те подручна школа "Војислав Илић" у Агином селу, гдје ће бити обновљена фасада.

Средства за обнову су добиле и двије средње школе, и то Техничка школа за санацију крова и Електротехничка школа за замјену столарије и дијела старих радијатора.