latinica  ћирилица
11/08/2018 |  12:20 ⇒ 12/08/2018 | 10:58 | Аутор: РТРС

СНСД: Не дамо ни педаљ Српске

СНСД је увијек био првенствено руковођен идејом заштите Републике Српске и никада неће дозволити да се и педаљ њене територије издвоји, одузме или укњижи на било кога осим на Српску.
СНСД Милорад Додик - Фото: РТРС
СНСД Милорад ДодикФото: РТРС

"Управо зато смо, за разлику од Савеза за промјене у којем нису смјели увриједити своје заштитнике и налогодавце из Сарајева и дијела међународне заједнице, у Народној скупштини Републике Српске гласали за Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Српске, како не бисмо дозволили да се војна имовина укњижи на БиХ, која по Дејтонском споразуму нема територију", саопштено је данас из СНСД-а.

Да су у Савезу за промјене мислили озбиљно о заштити имовине и територије Републике Српске, сматрају у СНСД-у, том приликом би показали озбиљност и одговорност према Републици и заједно са посланицима из коалиције СНСД, ДНС, СП подржали и гласали за Резолуцију.

"Умјесто тога, они су са пиштаљкама у устима покушавали блокирати Скупштину, учинивши све што је било у њиховој моћи, да умјесто јединства из Српске оде слика хаоса", подсјећа се у саопштењу.

У СНСД-у наводе да је такозвано хрватско питање у БиХ дефинисано Вашингтонским споразумом, којим је и настала Федерација БиХ /ФБиХ/, а став ове партије је да Хрвати и Бошњаци своја питања у БиХ могу рјешавати искључиво евентуалном промјеном тог споразума, односно на територији данашње ФБиХ.

"Симптоматично је да странке Савеза за промјене о овом питању имају идентичан став оном бошњачких странака из Сарајева, у којим кажу да су питање Хрвата већ `ријешили` и да им је остала још само Република Српска. Можемо поручити, како бошњачким странкама из Сарајева, тако и њиховим партнерима из Савеза за промјене, да им не пада на памет да дирају у Републику Српску, која ће увијек остати јединствена, недјељива и слободна", додаје се у саопштењу.