latinica  ћирилица
11/08/2018 |  18:55 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Бањалука: Одржана Друга Туристичка регата

Млади су данас уживали на Врбасу. У склопу велике Туристичке регате, пловилима су се, низ ријеку, спустили од Крупе на Врбасу до Карановца.

Киша се стрпјела, расположења и адреналина није мањкало. За љубитеље Врбаса, није било препрека да учествују на другој туристичкој регати.

"Управо то је један туристички производ који је примаљив не само за регионалне туристе, већ и за оне који долазе из иностранства", рекла је Наталија Тривић, начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику градске управе Бањалука.

А 150 учесника у 20 чамаца, показало је да је авантуристички туризам стратешки правац.

"Рафтинг је био одличан, вријеме је баш право какво је требало да буде, сви смо уживали. Адреналин је био заступљен", рекла је Ирена Радојевић директорица Туристичке организације Бањалука.Осим развоја туризма, циљ регате је и подизање свијести о значају мјера безбједности током рафтинга.

"Оно што је битно напоменути јесте да ми инсистирамо на заштитној опреми, кацига прслук. Не дозвољавамо алкохол", наводи Александар Пастир, предсједник Рафтинг клуба Кањон.

Дионица од Крупе до Карановца, дуга је 14 километара, а организатори се надају да ће се сљедећих година спуштати још већи број учесника.