latinica  ћирилица
12/08/2018 |  14:47 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

СНСД:Опозиција радије иде на састанке код Бакира него код Додика

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да у овој партији нису изненађени што се предсједници опозиционих партија неће одазвати на сутрашње консултације код предсједника Републике Српске Милорада Додика.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

"Навикли смо на такво њихово понашање. Редовно се одазивају на састанке код Бакира Изетбеговића, а када их позива предсједник Српске увијек нађу неки изговор, као што су и овај пут нашли изговор у недостатку дневног реда", рекао је Ковачевић за портал Српскаинфо.

Он је навео да је дневни ред јасан и да ту нема шта да се дефинише.

"Ријеч је о консултацијама у вези са посебном сједницом Народне скупштине Републике Српске која се тиче повлачења Извјештаја о дешавањима у Сребреници 1995. године, а које су управо те партије усвојиле 2004. године", поручио је Ковачевић.

Додао је да су опозиционим партијама пружили прилику да и на сутрашњем састанку, али и на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, исправе ту "велику грешку коју су направили".

"До сада смо имали разумијевања и вјеровали да су они то урадили само под тим огромним притиском који је тада постојао од међународне заједнице, али очигледно да њихови налогодавци из Сарајева и дијелом из међународне заједнице немају разумијевање за било шта што је од користи Републици Српској", рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је СНСД-у драго да то "сада зна у потпуности и да то знају сви грађани Републике Српске".

Ковачевић је додао да су своје присуство на консултације код предсједника Српске потврдили представници институција Републике Српске, као и лидери владајућих партија.