latinica  ћирилица
12/08/2018 |  15:14 ⇒ 15:23 | Аутор: РТС

Вулин: Захвалност на безрезервној подршци Минска

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је након састанка са министром одбране Бјелорусије Андрејем Равковим да је Београд захвалан Минску на подршци коју пружа Београду када је ријеч о ријешавању питања Косова и Метохије.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Бјелорусија је пријатељска земља. Однос Бјелорусије у свим међународним форумима је такав да Србију увек и безрезервно подржава и због тога смо јој захвални. Али ту је и сигурност да ће увек према Бјелорусији Србија наступати максимално пријатељски и да ће увек настојати да помогне развоју наших односа као и поштовању међународног права свуда у свету", нагласио је Вулин.

Он је оцијенио и да је војна сарадња са Бјелорусијом у успону, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Наши војници заједно вежбају, имају 24 заједничке активности, а на Међународним војним играма српско-белоруски снајперски пар освојио је златну медаљу и тиме показао да смо једни од најбољих снајпериста на свету", рекао је Вулин.

Он је нагласио да може са задовољством да каже да ће Србија и Бјелорусија наставити са сарадњом и да се договор око четири МИГ-а, њиховог ремонта и модернизације наставља у складу са договорима и да ће свакако много значити и много помоћи побољшању оперативне способности РВ и ПВО Србије.